Bild: Pawel Maronski

Nu pågår snöläggning i SnowPark för att kunna bygga upp parken än mer. Parken är därför stängd ikväll fredag 3:e februari med förhoppning att kunna öppna parken igen på lördag. Resten av anläggningen är öppen som vanligt, se öppettider nedan. Håll er uppdaterade genom att följa Härnösands Alpina på Facebook eller Instagram.

Välkommen till Vårdkasbacken

 

Vårdkasbacken, fem minuter från Härnösands centrum, erbjuder skidåkning för hela familjen med fantastisk utsikt över hela staden. Anläggningen erbjuder välpreparerade backar, skiduthyrning, café och grillplatser.

Backens öppettider

Tis, Ons, Fre 18.00-21.00
Stora och lilla liften öppna
Lör, Sön 11.00-16.00
Alla liftar öppna

Nedfarter

Barnbacken (lilla backen) Öppen
Långsvängen Öppen
Teknikbacken Öppen
Stora backen Öppen
SnowPark Öppen

Liftkort

I  Vårdkasbacken kan du njuta av härlig skidåkning i våra fem nedfarter med olika svårighetsgrad. Klicka här för att läsa mer om våra olika liftkort och priser.

 

Hyra skidutrustning

Vi hyr ut skidor, pjäxor, stavar, hjälmar, snowboard, snowboardsskor, googles och sele. Vi har skidutrustning som passar liten som stor. Klicka här för att läsa mer om vår skiduthyrning.

 

Åka park

I vår snowpark finns hopp och rails av varierad svårighetsgrad.

 

 

 

 

Äta och fika

I vårt café kan du värma dig med en kopp kaffe eller choklad, äta något varmt, ta en smörgås eller en fika.

Det finns sittplatser både inomhus och ute på vår altan som ligger i solläge.  Är du sugen på att ta med något eget att grilla finns grillplatser i nära anslutning till backen.

Vårt café är vår värmestuga och här hittar du även toaletter.

 

Ny lift 2023

Miljonsatsning på ny lift inför säsongen 2023.  En välbehövlig satsning där stora liften byts ut och ersätts av en ny lift- anläggning. De gamla liftarna har 50 år på nacken.

Foto: Gunnar Stattin

 

Friluftsdagar och Företagsevent

Välkomna att boka friluftsdagar och företagsevent i vårdkasbacken.

Friluftsdagar: Skolor har möjlighet att hyra backen för sin friluftsdag. Vi erbjuder då även ett förmånligt paketpris i skiduthyrningen så de som inte har utrustning kan få möjlighet att prova på den alpina sporten under friluftsdagen.

Aktiviteter under er friluftsdag kan inkludera alpin utförsåkning och längdskidåkning. 

Företagsevent: Vet du om att ditt företag kan hyra backen för egna event? Vi har nu även ett fint samarbete med Härnö Outdoor Lodge, restaurangen på toppen, så hör av er så hjälper vi till att ordna en rolig eftermiddag/kväll i backen med en god middag som avslutning.

Kontakta oss nedan!

 

Lift och pistinformation

Här hittar du information om våra nedfarter och liftar.

Vi är en kontantfri anläggning

Kontakta oss

Nytt fält