Välkommen till Vårdkasbacken

 

Vårdkasbacken, fem minuter från Härnösands centrum, erbjuder skidåkning för hela familjen med fantastisk utsikt över hela staden. Anläggningen erbjuder välpreparerade backar, skiduthyrning, café och grillplatser.

Backen är stängd

Backen är nu stängd för allmänheten för säsongen och vi vill tacka alla gäster för denna gång. Vi hoppas kunna öppna backen igen lagom till jul. Hoppas att vi ses då!

Nedfarter

Barnbacken (lilla backen) Stängd
Långsvängen Stängd
Teknikbacken Stängd
Stora backen Stängd
SnowPark Stängd

Liftkort

I  Vårdkasbacken kan du njuta av härlig skidåkning i våra fem nedfarter med olika svårighetsgrad. Klicka här för att läsa mer om våra olika liftkort och priser. Tänk på att du alltid behöver ha ditt liftkort väl synligt på armen när du åker i backen.

 

Hyra skidutrustning

Vi hyr ut skidor, pjäxor, stavar, hjälmar, snowboard, snowboardsskor, googles och sele. Vi har skidutrustning som passar liten som stor.

 

Åka park

I vår snowpark finns hopp och rails av varierad svårighetsgrad.

 

 

 

 

Äta och fika

I vårt café kan du värma dig med en kopp kaffe eller choklad, äta något varmt, ta en smörgås eller en fika.

Det finns sittplatser både inomhus och ute på vår altan som ligger i solläge.  Är du sugen på att ta med något eget att grilla finns grillplatser i nära anslutning till backen.

Vårt café är vår värmestuga och här hittar du även toaletter.

 

Plats för alla

I januari 2023 invigdes en ny bygellift i stora backen. Liften i lilla backen har fått ett välbehövligt lyft med ny vajer och nya byglar.
I december 2023 invigdes ett 50 meter rullband i anslutning till lilla backen, ett familjeområde utvecklas med möjlighet till pulkaåkning och skidåkning för de yngsta.
Mellan lilla och stora backen finns ett parkområde med hopp och rails i olika svårighetsgrader. I lilla backen finns ett  mindre parkområde.

 

Friluftsdagar och Företagsevent

Välkomna att boka friluftsdagar och företagsevent i vårdkasbacken.

Friluftsdagar: Skolor har möjlighet att hyra backen för sin friluftsdag. Vi erbjuder då även ett förmånligt paketpris i skiduthyrningen så de som inte har utrustning kan få möjlighet att prova på den alpina sporten under friluftsdagen.

Aktiviteter under er friluftsdag kan inkludera alpin utförsåkning och längdskidåkning. 

Företagsevent: Vet du om att ditt företag kan hyra backen för egna event? Vi har nu även ett fint samarbete med Härnö Outdoor Lodge, restaurangen på toppen, så hör av er så hjälper vi till att ordna en rolig eftermiddag/kväll i backen med en god middag som avslutning.

Kontakta oss nedan!

 

Lift och pistinformation

Här hittar du information om våra nedfarter och liftar.

Vi är en kontantfri anläggning med endast kortbetalning

Kontakta oss

Nytt fält