Tävlingspolicy Alpint

Alla åkare i våra grupper är välkomna att tävla för Härnösands Alpina. På tävlingar representerar man klubben och givetvis använder vi våra klubbkläder då. Enda undantaget kring detta är nya medlemmar som ännu inte hunnit få sina klubbkläder än.

 

Dessa tävlingar erbjuds våra åkare i respektive grupp

U8 kan starta i alla tävlingar som arrangeras av klubben och andra klubbar inom distriktet Ångermanland. Tävling sker utan tidtagning och fartdräkter, men klubbjacka och byxor för de som har.

U10 kan starta i alla tävlingar som arrangeras av klubben och andra klubbar inom distriktet Ångermanland

U12-U14 kan starta i alla Lilla Världscuptävlingar (LVC) som arrangeras inom distriktet samt regionsfinalen och i nationella tävlingar.

U16 kan starta i tävlingar som arrangeras av klubben, andra klubbar inom distriktet samt nationella tävlingar (FIS i Sverige) samt i ungdoms-SM (USM och USM-final.

U17-U21 kan starta i tävlingar som arrangeras av klubben och andra klubbar inom distriktet, i nationella tävlingar (FIS) samt tävla i SM.

 

Tävlingsavgifter

Ersättningsnivåerna är baserade utifrån klubbens målsättning på tävlingsverksamhet samt klubbens ekonomiska läge. Denna ersättningsnivå kan komma att förändras utifrån klubbens ekonomi och åkarnas antal. För att uppmuntra till tävling så har klubben tagit fram dessa ersättningsnivåer;

Klubben står för liftkort till en ledare per träningsgrupp, kön och fem åkare. Ledarna är i första hand tränarna, om inte dessa kan vara med på tävlingen så ska ledarna utses innan tävlingsdagen. Ledarna sköter återrapportering till kassören eller den klubben utser om deltagare och tränare så att de ekonomiska bitarna lätt kan klaras ut.

Klubben står för alla åkares liftkort samt tävlingsavgifter (för begränsningar, se nedan). Anmälan till alla tävlingar sker via Tävlingskalendern

Om man inte dyker upp till tävling och/eller inte har avanmält sitt barn till tävlingen kommer klubben vidarefakturera avgift för anmälan och liftkort till föräldern. Avanmälan sker på samma sätt som man anmäler till tävling, dvs via Tävlingskalendern.

En förutsättning för att klubben ska betala åkarens avgifter är att åkaren bär klubbens kläder vid besiktning, under tävlingsåken samt på prispallen.

Styrelsen beslutar om hur mycket klubben betalar för liftkort/anmälningsavgift för respektive träningsgrupp, U8-U16. Detta kan från år till år skifta beroende på klubbens ekonomi och storlek på träningsgrupperna.

FIS – 20 000 kr per åkare att fritt fördela inom träningsläger, tävlingsavgifter, liftkort. Pengarna betalas ut efter avslutad säsong, där avräkning för anmälningsavgifter, liftkort etc som faktureras görs och mellanskillnad betalas ut till respektive medlemsfamilj.

 

 Policy för finaler LVC och USM

 

LVC-final

Alla ungdomar i U12-U14 kan delta i finalen om de deltagit i 50% av LVC-kvalen som anordnats under tävlingssäsongen (under pandemin skippade man regeln om minst 50% deltagande, och oklart hur det blir framåt)

Om ekonomiskt utrymme finns är huvudregeln att klubben står för boende, kamratmiddag (en av tävlingsarrangören anordnad middag för alla åkare och tränare), liftkort och tävlingsavgift för:

  • åkare som är medlem i klubben och för den grupp som finalen gäller
  • tränare för den grupp som finalen gäller. Riktlinje = fem åkare/tränare

Medföljande förälder/syskon betalar fullt pris och anmälan är bindande. Vid inställd tävling/sjukdom betalas för den kostnad som klubben får (om man inte har läkarintyg)

Klubben har ett krav på att tävlande i U12 måste ha en förälder med under finaldagarna.

 

USM-final upp till och med YJSM

Om ekonomiskt utrymme finns är huvudregeln att klubben står för boende, liftkort, tävlingsavgift samt om det finns en av tävlingsarrangören anordnad gemensam middag till alla åkare för dig som:

  • är medlem i klubben och för den grupp som finalen gäller
  • är tränare för den grupp som finalen gäller. Riktlinje = fem åkare/tränare

Medföljande förälder/syskon betalar fullt pris och anmälan är bindande. Vid inställd tävling/sjukdom betalas för den kostnad som klubben får.